Nyheder

Vores strategiske beslutning hedder Lasse


Velkommen til Lasse...

Vi sætter en ære i at betjene byggebranchen til perfektion og at få os mindst et godt grin dagligt. Det har været vores kultur siden 1997, og det har virket. Men i en verden, der konstant forandrer sig og stiller nye krav ifm. fx grøn omstilling, har vi etableret os med en såkaldt professionel bestyrelse.

Den konstellation er ikke et udtryk for, at vi smider tøjlerne. Tværtimod har vi nu et strammere greb om vores virksomhed end nogensinde, selvom vi er tidligere bestyrelsesmedlemmer meget taknemmelige for deres indsats.

Modsat bestyrelsen, der består af familie, venner og medejere, er den professionelle bestyrelse anderledes forpligtende. Den skal fx aflønnes og orienteres, og så er det almindeligt, at medlemmerne hentes udenfor branchen. De tilfører andre kompetencer og dermed et bredere perspektiv til at kunne lægge stærke strategier for vækst osv.

Præcis den profil har vores nye bestyrelsesformand, Lasse Buhl Jørgensen. Han er uddannet statsaut. revisor og driver egen rådgivningsvirksomhed (buhladvice.dk). Specialet er sparring med især ejerledere, og han engageres enten på timebasis eller som professionelt bestyrelsesmedlem.

At kassen skal stemme, at udbuddet skal matche efterspørgslen osv., er Lasse som søn af en brugsuddeler opdraget med. Og regning blev han tidligt dygtig til. Med et lunt smil afslører Lasse, at det havde han også gode betingelser for at blive. Da han startede i 1. klasse på Rødding Friskole i 1970, var de nemlig kun tre elever om lærerens opmærksomhed.

Grundskolen sluttede han på Skyum Idrætsefterskoles allerførste elevhold. En skole, der i dag offentligt har det værdigrundlag bl.a. at udvikle unge til åbensind og positiv handlekraft i vores foranderlige verden. Ja – faktisk, som vi oplever Lasse uden sidestykke med efterskoleelever i øvrigt. 59-årige Lasse er meget erfaren. Både fagligt og menneskeligt.

Vores direktør, Kasper Kristiansen, uddyber:

"Lasse er meget kompetent og behagelig at arbejde sammen med. Han er opsøgende, lyttende og analyserende og forstår at forklare det komplekse i et sprog, som alle forstår og derfor bedre kan omsætte i praksis. Efter min mening en sjælden evne, som bestyrkede mig i, at han kan være med til at gøre en forskel for PH Montages bedst mulige udvikling."

I sin allertravleste periode sad Lasse i 65 bestyrelser samtidig, hvoraf de 45 var ejendomskommanditselskaber. Senere landede tallet på mere beskedne 25 plus et medejerskab af et stort landbrug i Iglsø. Med Lasses egne ord forklarer det måske, hvorfor hans handicap i golf ikke har flyttet sig betragteligt, siden han tog hul på sporten flere år tilbage.

Familietid har dog høj prioritet. Sammen med sin hustru og deres voksne døtre har Lasse rejst adskillige steder i verden. For familien var New Zealand en stor oplevelse. Det samme var Burundi. Her var de gæster ved et lokalt bryllup, der rituelt varede i hele tre dage.

Trods det inspirerende i mødet med naturen, fremmede folkeslag og kulturer holder Lasse ligesom Dan Turèll meget af hverdagen. Han fremhæver fx de dage, hvor han har besøgt byggepladser, hvor vi arbejder. Dette for at få et realistisk beslutningsgrundlag for sine anbefalinger. For han ved og forstår, at det er mennesker, han har med at gøre. Ikke kun tal.

Velkommen hos os, Lasse!