Nyheder

Værkstedets stærke firkløver


Kollegaer på samme adresse og kollegaer i felten holder af stemningen på vores værksted. Det samme gør folk udefra, for det er tydeligt, at der er 100% styr på tingene, og at luften er tyk af højt humør. Det skyldes det lykketræf, at værkstedets fire gutter har hvert sit nyttige talent og går godt i spænd.

På tegnebrættet ser det så nemt ud at lede en virksomhed og sætte hold. Men mennesker er ikke maskiner, og derfor går det sommetider galt for nogle.

Når værkstedet hos PH Montage er et mønstereksempel, skyldes det især Bo Henriksen. Han er valgt til den ledende stilling som værkfører på baggrund af både sine faglige og menneskelige egenskaber. Her bringer vi et portræt af ham og de andre gutter, der gør vores værksted ære.

God stemning, god arbejdslyst!

Som værkfører siden 2014 har Bo selvfølgelig sit eget kontor. Sådan skal det være. Det giver den nødvendige arbejdsro til dialogen med bl.a. jern- og stålleverandører og til samtalen under fire øjne. Sidstnævnte er der altid plads til hos Bo, som man i bogstavelig forstand ikke skal skue på hårene.

Trods sit vikingeudseende med tatoveringer og sit insisterende blik kendetegnes Bo for et helt særligt overskud foruden sit stærke overblik.

Fx har han aktivt medvirket til, at PH Montage er blevet det positive vendepunkt for unge, der pga. misbrug og kriminalitet har været tæt på at opgive selv og næsten har været opgivet af samfundet.

Måske af den grund har han indrettet kontoret lidt som en hyggelig dagligstue. Væggene er malet grønne, stueplanter pynter i vinduerne, og bløde stole, skænk og reolsystem med familieportrætter på hylderne indgyder til en god atmosfære, hvor man kan tale frit. – En skærende kontrast til det højloftede, rå værksted lige ude på den anden side af døren. Her er dog også en vis standard. Førstehåndsindtrykket på værkstedet er orden, og rummet fyldes ud af høj musik fra lokalradioen, imens Martin, Peter og Anders går dybt koncentreret over dagens forskellige opgaver. Typisk omfattende vedligehold af værktøj, klargøring af stålbjælker, indretning af nye skurvogne samt forpakning og forsendelser til PH-montørerne rundt omkring på byggepladser i ind- og udland.

Værkstedets ”gæstestjerner”

Firkløveret får ofte ekstra selskab og hjælpende hænder. Det kan fx være fra kollegaer, der efter længere tids sygemelding skal sluses forsigtigt tilbage på arbejdsmarkedet, eller førnævnte unge på kanten af samfundet. Endelig kan hjælpen i en periode med lavsæson i byggeriet komme fra ’hjemsendte rejsemontører’.