Nyheder

Mød makkerne, Mads & Mikkel


De hedder det samme som titelfigurerne i Disney-klassikeren, Mads og Mikkel, der udkom i 1981 længe før, de to blev født. Historien starter også lidt på samme måde.
De to unge montører havde kemi fra allerførste gang, de så hinanden. Det var sidste efterår på et byggeprojekt på Sjælland. Nu kan de slet ikke forestille sig at skulle arbejde hver for sig, når projektet færdigmeldes.
 

Et godt makkerpar

For de fleste kolleger hos PH Montage er Mads Dam Støjberg og Mikkel Bach de to unge, men der er faktisk aldersforskel. Mads har med sine 28 år et forspring på næsten ni år, da Mikkel først runder de tyve til efteråret. Og hvor Mads har arbejdet som montør hos PH Montage igennem næsten syv år, er Mikkel stadig et relativt nyt ansigt i virksomheden.

Som enhver montør ved, kommer man til at kende hinanden på godt og ondt, når man med sit sjak både bor og arbejder sammen fire dage om ugen. Ofte i langstrakte forløb og med få undtagelser altid med fælleskoordineret transport i samme bil til og fra arbejde.

Ifølge 19-årige Mikkel, der trods sin unge alder allerede har haft job på forskellige virksomheder på egnen, er der nu mest godt at sige. Han roser sine kollegaer for at være nogle hjælpsomme og flinke fyre.


Ser frem til arbejdet hver uge, imens han sparer flittigt op

Hver søndag glæder Mikkel sig ligefrem til at blive afhentet til afgang mod København fra Haderup, hvor han p.t. bor med sin kæreste. Altså lige til der er penge nok til et hus i Balling eller deromkring. For det er der, vennerne og familien bor. Det skal være et stort hus med masser af garageplads til både hans bil og motorcykel, en Suzuki GSXR 600.

Hvis det lykkes, og det gør det garanteret, kommer Mikkel til at bo relativt tæt på Mads, som denne sommer lægger sidste hånd på byggeriet af sit 235 kvm store drømmehus i Balling.

Med sin elektrikeruddannelse og med mange venner i håndværksfaget og fra sit fodboldhold i baghånden har Mads været godt hjulpet. Han mangler bare en kæreste. Hun dukker nok op en dag. Mikkel har i hvert fald med et tørt grin bedyret i løbet af interviewet, at han leder og leder på vegne af Mads.

De unge mænds venskab er umiskendeligt. Uafhængigt fortæller de, at de holder af at tage pis på hinanden og også på deres to ældre kollegaer i sjakket, hhv. Lars Andersen og Søren Mouritsen.

Man kan godt betegne mændene som et velafbalanceret firkløver. – Den uerfarne lærer af de erfarne og kommer med ny energi til hele holdet. Derudover lades ingen i sjakket alene i en generationskløft.

Sikkerheds- og kvalitetskoordinator, Anja Hosbond Godsk, udtaler:

- Hvor godt arbejdet skrider frem har i høj grad noget at gøre med sjakkets sammensætning. Her spiller faglighed, erfaring, alder og kemi ind. Både for den faglige udviklings og arbejdsglædens skyld. Det vil vi fremover forsøge at blive endnu bedre til at udnytte, så vi fastholder at være den gode arbejdsplads, vi heldigvis altid har haft ry for at være. Også i forhold til fremtidige medarbejdere.


Hvor er du om 10 år, Mads?

Som den, der er ældst af de to og har været længst hos PH Montage, er det oplagt at spørge Mads til hans fremtidsdrømme. Han svarer, at han med tiden godt kan se sig selv som sjakbajs hos PH Montage. På den anden side blev han også elektriker i stedet for politibetjent, så man ved aldrig, understreger han.
Én ting er dog sikkert; han er grundlæggende tilfreds med sine ansættelsesvilkår og den positive ånd hos PH Montage, hvor alle bliver set og hørt. Derudover giver det ham ekstra jobglæde at være med til at skabe noget monumentalt for eftertiden og henviser til især Pakhusene i Århus.