Nyheder

​Martin fra PH Montage ligner en reklame for sund livsstil


Kun de færreste har en viljestyrke som 33-årige Martin Vangsgaard. Det lykkes ham for få år siden at komme ud af et mangeårigt stofmisbrug. Nu gælder det fremtiden, den betroede stilling hos PH Montage og målet om at gennemføre ’Mors 100 miles 2019’.

​Når tonstunge betonelementer skal løftes på plads med en kran, kræves både en dygtig kranfører og en ansvarsbevidst anhugger. Sidstnævnte er Martins job her hos PH Montage, og det har det været de sidste seks år. Som anhugger har man ansvar for at fastgøre løftetilbehøret og betonelementerne forsvarligt til hinanden. 

At arbejde med kraner og anhugning anses i industrien som farligt arbejde og kan forårsage alvorlige arbejdsulykker. Derfor kræver arbejdet medarbejdere, der bl.a. har en god fysik og er særligt årvågne af natur, og det er præcis, hvad Martin er ifølge direktør hos PH Montage, Kasper Kristiansen. Han fortæller om sin medarbejder: 

​- Martin har lige fra starten været en dygtig og stabil fyr, så da han for et par år siden ærligt kom og fortalte, at han privat havde et alvorligt misbrugsproblem, kom det ærligt talt bag på mig. Det havde han gået helt utroligt stille med. Man kunne hverken se det eller mærke det på ham. Hvorom alting var, ønskede Martin at komme ud af sit dobbeltliv og i behandling for sit misbrug, og den slags ønsker støtter PH Montage altid med største selvfølgelighed. Efter min overbevisning skal man fungere både i og udenfor sit arbejdsliv for at være et helt menneske, og det fortjener alle at være.

Martins utrolige viljestyrke

Misbruget, der var af den eksperimenterende slags, startede, da Martin var teenager, og fortsatte, til han blev omkring de tredive. Martin fortæller, at han sagtens kunne fungere i jobsammenhænge, men at misbruget efterhånden havde overtaget alt herimellem. Hans tanker, tiden og hans penge!
Martins 31-års fødselsdag fejrede han således på Behandlingscenter Vendsyssel, hvor han med tilladelse fra PH Montage havde tjekket ind til fire måneders døgnbehandling. 

​Opholdet virkede, og Martin tog mange af behandlerteamets råd til sig. Bl.a. at stå ved sig selv, være mere åben og at udfylde tomrummet efter stofferne. ​

I forhold til sidstnævnte faldt Martins valg på løbetræning og deltagelse i løb med ekstreme målsætninger. Fx at løbe 160 km indenfor 26 timer. Valget forklarer Martin med, at det for ham ville være en måde at rense kroppen ud på efter alle årene i stofmisbruget.
På baggrund af stor selvdisciplin efter eget løbeprogram med løb tre gange ugentligt har Martin trænet sig op til at deltage to gange i Mors 100 Miles. Den ene gang måtte han dog udgå efter 102 km og den anden gang efter 124 km. Til næste år satser han på, det kan lade sig gøre at gennemføre den krævende distance. Fra januar intensiverer Martin nemlig sin træning med trænerstøttet program. Her skal han løbe alle ugens dage på nær mandage, og lykkes Martins mål i 2019, hejses flaget på PH Montage mandagen efter løbet, lover Kasper Kristiansen