Nyheder

Johnny har en del fans pรฅ krogen


Johnny Elkrogh er en ener. Hos os er han den eneste med kranførercertifikat og den eneste, der kan synge og spille guitar som en anden Johnny Madsen. Det er klart, at det er klapsalvernes holdeplads.

Mange drengedrømme har gennem tiden handlet om at blive rockstjerne eller have et herresejt job. For vores Johnny er begge dele næsten blevet virkelighed. Endda ved lidt af et tilfælde. Ingen har nemlig officielt lært ham at synge og spille efter noder, ligesom det kun var pga. et fysisk nedslidende job, han blev kranfører.

Johnny, som privat bor i Jebjerg, kom oprindeligt til PH Montage som såkaldt indlejet personel. Dog var kemien imellem os så god, og behovet for en kranfører så stort, at han et halvt års tid efter blev fastansat. Det er nu ca. 15 år siden, og Johnny, som vi hurtigt gav tilnavnet ’Johnny Guitar’, havde andet end sin guitar med sig fra Fyn, hvor han på det tidspunkt boede.
 

๐—ง๐—ถ๐—น ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€, ๐˜๐—ถ๐—น ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€ ๐—ผ๐—ด ๐—ถ ๐—น๐˜‚๐—ณ๐˜๐—ฒ๐—ป

Før Johnny tog sit kranførercertifikat på Hoverdal, arbejdede han som stillads-rigger på boreplatforme i bl.a. Nordsøen. Det gør ham til en af de få i Danmark, der kan krydse af på sit CV, at han virkelig kan noget både til lands, til vands og i luften.
 

๐—ข๐—ฝ- ๐—ผ๐—ด ๐—ป๐—ฒ๐—ฑ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ ๐˜๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐˜€ ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐—บ๐—ถ๐—น

I løbet af en arbejdsuge har Johnny i bogstavelig forstand rigtig mange op- og nedture. Den længste indtil videre har været på 95 meter hver vej, mens den p.t. ”kun” er 81 meter.

– Fjorten meter fra eller til; den tur vil folk med højdeskræk næppe misunde ham. Men Johnny holder meget af sin arbejdsdag i kranens førerhus. Her hører han Radio Nova, der mest spiller popmusik. Det er til at leve med, selvom Johnny personligt foretrækker rockgenren. Især Creedence Clearweater Revival, Ry Cooder, Gasonlin og nårrr ja – Johnny Madsen.

Til spørgsmålet om, hvorvidt man nogensinde bliver utryg deroppe i højderne, svarer Johnny:

- Jeg holder mig godt nok fra luftture og karusseller, hvis jeg en sjælden gang skulle forvilde mig i en forlystelsespark med familien.

Ellers rører det mig ikke, og jeg nyder faktisk udsigten. Når det så er sagt, kraner vi selvfølgelig aldrig, hvis der pga. vejrforhold er risiko for svingninger af den tonstunge last. Og heldigvis er der altid noget, jeg kan gå til hånde med på landjorden. Fx finish.
 

๐—Ÿ๐—ฒ๐—ท๐—ฟ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐˜€๐˜€๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ผ๐—ด ๐—น๐˜†๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐˜€ ๐—ถ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป

At Johnny har musikalsk talent, nyder kollegaerne i sjakket ofte godt af til fyraften i barakken, hvor de alle bor fire døgn ad gangen, så længe en given montage varer. Det er adspredende, hvis man keder sig og tænker lidt for meget på dem derhjemme, lyder det fra flere.

– Derudover er det også videnskabeligt bevist, at det er sundt at nynne/ synge med, da det får kroppens oxytocin-niveau til at stige.

Oxytocin er det hormon, der populært kaldes kærligheds- og tilknytningshormonet. Og selv som udenforstående kan man ligefrem føle lykke ved tanken om rundkredsen i beboelsesbarakken med Johnny Guitar i midten. Underlægningen er ’Sølver Bue’, ’Natkatten og Rockulven’ samt alle de andre stemningsfulde ørehængere, den anden Johnny har skrevet tekst og musik til.