Nyheder

Golf er en krævende fuldtidsstilling for stjernefrøet, Christian Dahl


​Som levevej kræver sport både talent og sponsorstøtte. I hvert fald i starten. PH Montage støtter 22-årige Christian Dahl fra Skive, der har sat alt ind på en karriere som professionel golfspiller.

​Det er kendetegnende for ethvert velfærdssamfund at gøre plads til den slags, der gør livet lidt sjovere for alle. Kultur og sport samler folk på tværs af sociale skel, køn og aldersgrupper. Det sker i to aspekter. Dels er der selve udøvelsen, dels underholdningsværdien.
Christian Dahl er udøver i golf, og det har han været, siden han kun var syv år. Dengang lokkede bedsteforældrene ham væk fra fodboldbanen og med på golfbanen, hvor deres begejstring for golf lynhurtigt smittede barnebarnet. De spiller stadigvæk, men Christian har for længst overhalet dem og forsøger nu at leve af sin sport. – Med et handicap på + 2,4 (under nul), ambitioner i retning af legendariske Tiger Woods niveau og en personlig mentor i den professionelle turneringsspiller, Knud Storgaard, ser hans fremtid da også lovende ud, trods lang vej endnu.​

Derfor er sporten sponsorafhængig

​Golf er både fysisk og mentalt hårdt arbejde med træning i næsten al slags vejr alle ugens dage, og lønnen falder i princippet kun ved sejr. Det er derfor, det er så vigtigt med sponsorstøtte og ikke mindst gå-på-mod til at skaffe den. Måske begunstiget af en studentereksamen indenfor handel var sidstnævnte forholdsvis nemt for Christian. På egen hånd tog han kontakt til PH Montage for at få sig en sponsoraftale, og det gik godt.

Direktør, Kasper Kristiansen, fortæller:

- Som udgangspunkt budgetterer vi ikke med et fast beløb, når det gælder sponsorater. Det er ofte tilfældigt, hvem der får ved vores dør og hvor meget, når bare det handler om sport og udspringer fra lokalmiljøet. Hvad angår Christian gjorde han som person et godt indtryk, og så synes jeg om muligheden for de kundebaserede golf-events, som sponsoratet samtidig åbner for os. Derudover håber jeg selvfølgelig, at vores støtte kan være med til at sikre Christian en nogenlunde normal levestandard, mens han øver sig på at nå stjernerne og blive uafhængig af sponsorer som os. For det må virkelig være et pres med de forventninger, han også i den henseende skal leve op til.

​Sponsoraftalen mellem PH Montage og Christian Dahl løber over en 2-årig periode og svarer på årsbasis ca. til en månedsløn for en offentlig ansat. Aftalen indebærer, at Christian bl.a. har lovet Kasper, at PH Montages logo fremgår på både golfbag, bil og beklædning. Faktisk side om side med andre sponsorer, da en enkelt ikke er nok for at få det hele til at hænge sammen. Af samme grund er Christian stadig hjemmeboende hos sin far. Han håber imidlertid, at han i den kommende højsæson (februar-oktober) kan gøre sit talent gældende på udvalgte turneringer og vinde penge nok til at flytte i egen bolig.

​PH Montage ønsker Christian Dahl alt det bedste!