Nyheder

Fra byggeplads - til kontorarbejde


Pensionerede sikkerhedssko

Lars Andersen har pensioneret sine sikkerhedssko. Efter sammenlagt 21 år som udfarende sjakbajs blev han tidligere i år projektleder med eget kontor, og han er kommet rigtig godt fra start.

For Lars og hans familie vil 2022 heldigvis blive husket for meget andet end Ruslands invadering af Ukraine. Familien på fire bor få minutters gang fra PH Montage, hvilket aldrig har haft reel betydning.
Men hvor Lars tidligere overlod familien til sig selv fra søndag til torsdag, er det nu ham, der for det meste er sidst ude af huset og først hjemme. Det nyder de alle.

Mere om Lars
Selvom Lars kun er 44 år og kom til os som ganske ung, har han også prøvet kræfter med andre ting. Sin værnepligt aftjente han i Tønder, og efterfølgende tog han job i møbelindustrien her i landsdelen, hvor han er født og opvokset.
I sine yngre dage tænkte Lars ikke på uddannelse. Det handlede for ham bare om at tjene penge. Så da møbelproduktionen rykkede til udlandet, tog han uden de store overvejelser imod tilbuddet om at blive rejsemontør for PH Montage, hvor også hans bror, Flemming Andersen arbejdede og stadig arbejder.

Lars fortryder ikke sine valg og ser med glæde tilbage på årene som rejsemontør og frem til de næste mange år som projektleder.

Det motiverer ham med de nye udfordringer.

Med det sagt vil han ikke anbefale sine børn på hhv. 11 og 14 år et voksenliv som ufaglærte. Det er for begrænsende, mener han, og det bakkes han op i af sin hustru, Anne. Hun er uddannet lægesekretær, arbejder på Fertilitetsklinikken i Skive og har efter sigende givet ham et par tip i forhold til det at arbejde på computer.
Selvfølgelig har Lars derudover fået den nødvendige støtte og oplæring af vores andre projektledere.

Grønne flueben overalt
På tavlen med overblikket over de projekter, Lars står i spidsen for, er der indtil videre sat mange fine flueben. Når året går på hæld, har der i alt været syv af slagsen, og det er nogenlunde det årlige niveau.
 
Blandt de projekter i år, som han personligt husker bedst og måske har bekymret sig mest for, fremhæver Lars et omfattende byggeri for HT Transport & Spedition i Billund. I alt fem haller af 2.000 kvm. klaret fejlfrit til den aftalte tid på fem uger.

Gode ben!
Endnu et godt minde – dog udenfor sammenhængen – har været årets Tour de France og muligheden for - sammen med 16.000 andre - at rulle over Storebælt. Selvfølgelig iført tøj fra ColoQuick Cycling, som vi sponsorerer.
Lars, et par kollegaer og nogle venner cyklede med, og mod forventning endte han med at cykle 100 km. i stedet for 25 km, og det runder fortællingen om Lars fint af:

Stik ham en udfordring, og han klarer den!