Nyheder

Forbedret uddannelsesprogram til anhuggere/montører


At arbejde som anhugger er en betroet stilling. Det kræver viden, disciplin og fuld opmærksomhed at fastgøre løftegrej i betonelementer forsvarligt. Ellers kan det få alvorlige konsekvenser. Gennem flere år har vi i forbindelse med oplæringen af nye anhuggere anvendt et digitalt uddannelsesprogram (E-learning) fra BMS. Dette er udviklet og netop opgraderet til en ny og mere brugervenlig version.

​​Arbejdstilsynet anser anhuggerens/montørens arbejde som farligt. Derfor har de fremsat krav om, at virksomheder som vores skal tage ansvar for grundig instruktion og vejledning i de forskellige opgaver, vi tilbyder i markedet. Og som myndighed fører de løbende tilsyn med, at det overholdes.

​Det imødekommer vi med omtalte uddannelsesprogram udviklet af BMS, der som Europas ledende indenfor lift- og kranarbejde virkelig ved, hvad sikkerhed betyder. Desværre har vi gennem tiden fået påtaler af Arbejdstilsynet her hos PH Montage. Det havde vi gerne været foruden, og vi har siden gjort os meget umage for at undgå det. 

Vores medarbejderes sikkerhed er af største betydning for os, og vi har konstant fokus på, at alle er bevidste om sikkerhed og er opdateret på de sidste nye regler. Herunder skal nye anhuggere/montører bestå uddannelsesprogrammet fra BMS.​

Sådan foregår det

​​På forhånd tildeles den enkelte et login for at kunne tilgå uddannelsesprogrammet på computeren. I programmet oplyses vigtige forholdsregler i arbejdet med anhugning, hvorefter den enkelte testes på sin nye viden. Ved beståelse udløser testen et personligt og udskrivningsvenligt bevis, der samtidig registreres i vores administration. En af forbedringerne i det nye uddannelsesprogram er muligheden for tilvalg af højtlæsning, hvilket kan gøre forløbet nemmere for nogle. Og samtidig er vores sikkerheds- og kvalitetskoordinator, Anja Hosbond Godsk, som altid klar til at hjælpe.